sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Miten rastani ovat muovautuneet

Hiukseni ovat olleet huovutettuina jo melkein kolmisen vuotta. Aloin tässä miettimään, että niiden muoto ja koostumus ovat muuttuneet melkoisesti.

Aluksi ne olivat saman mittaiset kuin olivat ennen neulalla tökkimistä ja pyörittelyä. Ne olivat myös hyvin ohuet suikerot ja nissä näkyi kauan lettikuvio.



Melko pian leikasin sivulta hiukset lyhyiksi.



Lyhyet sivut toimivat valokussa mielestäni erittäin hyvin, mutta kaipasin että saisin muhkeamman ponnarin.


Vaalensin osan etuhiuksistani ja kuvissa alkaa huomaamaan, että rastat alkavat tiivistymään. Ne näyttävät paksummilta ja menettävät pituutta. Tässä kuvassa pituutta on lähtenyt melkein puolet siitä mitä ne olivat tehtäessä.


Ja sitten tahdoinkin sivuille taas rastat niin huovutin villasta uudet.



Osasyy hiusten hitaaseen kasvuun oli se, että kieputtelin tyvikasvuni Se oli huono idea; hiuksiini tuli pituutta todella hitaasti ja päänahkani näkyi rumasti. Kun purkasin kieputuksia niin pituutta  tuli 2-4cm lisää.



Lyhyen hetken minulla oli ketun hännät. Näiden värjäilyt olivat vaan melko työläitä, kun piti värjäillä tyvikasvut ja odotella kuivumista sitten piti värjätä erikseen kellastuneet vaaleat kohdat ja etuhiukset.



Nyt päästään vaaleaan aikakauteen, Näiden värjäily on mielenkiintoista puuhaa, koska ikinä lopputulosta ei voi ennustaa etukäteen. Osa kohdista ei suostu värjäytymään. Osaan väri tarttuu järjettömän hyvin ja hopeashampoosta jää joskus sinertäviä kohtia, jotka ovat melkoinen kontrasti niihin huonommin värjäytyviin keltaisiin kohtiin.



Tällä hetkellä osa rastoistani ovat paksuuntuneet todella paljon ja ovat edelleen vain puolet siitä pituudesta mitä olivat noin kolme vuotta sitten. Minulla on katkeillut paljon rastoja ja olen myös leikannut ja huovuttanut kiinni toisaalle irtonaisia osia.


 En ole missään vaiheessa ajatellutkaan, että tahtoisin rastoistani eroon ja saada harjata hiukseni. Nyt yritän vain olla kärsivällinen ja odottaa, että nämä olisivat jokus pitkät.

2 kommenttia:

  1. Rastat näyttävät hauskoilta muilla, mutta en osaisi kuvitella niitä itselläni. Itselläni on toisaalta aika karaistunut päänahka, mutta migreenin vuoksi joskus aivan pienikin veto tuntuu tosi ikävältä. Esim tavallisesta poikkeava kampaus (vaikka tiukka ponnari tai nuttura, joita pidän todella harvoin) saattaa aiheuttaa migreenin. Tästä syystä olen usein miettinyt mille ne mahtaisivat tuntua.
    Minusta sulle sopivat nuo vaaleat paremmin, näyttävät jotenkin raikkaammilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun kieputtelin tyvikasvun niin tuntui välillä sille että päänahka lähtee irti ja se oli yksi syy antaa tyvikasvun kasvaa ja huovuttua itsekseen.

      Pidän siitä että näiden kanssa minulla ei ole varsinaisia huonoja hiuspäiviä (ainakaan kovin usein) :D

      Otsekkin tykkään nykyisin vaaleasta enemmän. Se korostaa mukavasti silmiä :)

      Poista