sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kehyksen ja linssien muodostama optinen apulaite, jota pidetään silmien edessä

Perjantaina hain silmälasini. En ole vielä tottunut niihin. (nytkin huomaan kirjoittavani tätä juttua ilman) Olen muutaman vuoden kärsinyt silmien takaisestä päänsärystä. Tämä korostui kun piti tehdä jotain tarkkaa työtä tai kirjoittaa tietokoneella. Lisäksi en näe 3D elokuvia kunnolla. Heti mainosten jälkeen menee sumeaksi ja päätä särkee.



Kävin jo pari vuotta sitten optikolla, mutta he vain totesivat minulla olevan piilokarsastusta, kehoittivat jumppaamaan silmiä, mutta eivät antaneet ohjeita tai tehneet jatkosuunnitelmaa. Kävin tänä vuonna eri optikolla ja he totesivat myös karsastuksen, antoivat jumppa ohjeet ja ajan 4kk päähän. Kun huomattiin, että jumppa ei auta minulle niin määräsivät silmälasit.


Aluksi maailma näytti lasien kanssa kuperalta, mutta nyt näen lähelle näiden kanssa ihan hyvin ja lähelle katsoessa laitankin lasit melkein automaattisesti päähän, koska näkökenttä on lasien kanssa jotenkin rauhallisempi, jos näin oikein voi kuvailla. Kauas näen paremmin ilman laseja kuin lasien kanssa, mutta eiköhän silmät totu jossain vaiheessa niiden kanssa kauas katsomiseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti