lauantai 26. huhtikuuta 2014

Onnistunut ja epäonnistunut

 Tässä kuva shaalista, joka on opettajan kautta hankittu tilaustyö. Kokoa työllä on n. 225cm x 150cm


Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan kuin strömsössä ja tuo onnistunut shaali on toinen yritys. Ensimmäinen tuli täyteen virheitä, koska en pystynyt keskittymään polkusiin kutoessa. Pääteltiin opettajan kanssa, että vatsakipuni varmaan olivat silloin alkaneet ja koulukiireet pukkasivat muutenkin päälle.

Mietin sitten, että mitä minä teen sille epäonnistuneelle kappaleelle, kun ei sitä voi eteenpäin antaa. Enkä itsekkään tahtoisi moista polkusvirhekammotusta pitää. Päätin sitten kokeilla, että miten se huopuu. Tuote oli 100% villaa, joten hyvin huopui. Sitten tulikin seuraava pulma. Mitä minä pienehköllä huopuneella shaalilla teen?

Olen miettinyt, että siitä voisi tehdä takin. Mutta huovutetut takit antavat yleensä vaikutelmat, että on joko:

A)Taiteellinen 40+ nainen
B)Fantasia friikki, joka tahtoo olla tyyliltää "haltiamainen"
C) Ituhippi

En tahtoisi vaikuttaa miltään noista ja rastani antavat jo liian hyvin vaikutelman C. Onneksi huovan värit vähän taltuttavat A ja B vaikutelmia. Jos leikkaisin hapsut pois, kanttaisin nahalla ja laittaisin nahkahihat, niin se voisi toimia. Luulisin.



2 kommenttia:

  1. Riippunee takin mallista että antaako se vaikutelman mistään mainitsemistasi. Taiteilijatätien takeissa on yleensä vaikutteita myös tilkkutöistä, aplikaatioista, batiikkivärjäyksestä ja paljon kirkkaita, toistensa kanssa sopimattomia värejä. Jostain syystä niissä on usein lilaa, keltaista, oranssia ja vihreää. Ituhippivärejä taas ovat mielestäni maastonvihreä ja oranssi, ruskean sävyt myös.
    Nämä tietty ovat täysin oman pääni stereotypioita, eivätkä millään tavalla liity todellisuuteen :D

    Mutta sanoisin kyllä kuten sinä itsekin että viltin värimaailma jo pelastaa paljon. Olen myös nähnyt erittäin hienon poncho-tyylisen takin hapsuineen päivineen eräällä muodikkaan näköisellä nuorella naisella. Google varmasti auttaa ideoinnissa esim hakusanoilla poncho coats, shawl coats tai felted shaw coats. Itse ainakin noilla hakusanoilla löysin muutamia oikein hienoja malleja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin felt coat hakusanalla ja sain aika hyvin käsityksen, että mitä voisin tehdä. :)

      Semmoinen laatikkomalli missä on nahkayksityiskohtia on nyt suunnitelmissa.

      Ps. Tuon shaalin loppuloimeen kudoin pätkän violetilla ja ajattelin jättää siihen pitkät palmikko hapsut, ommella kulmiin muutamalla pistolla käsien paikat ja kaulukset. Siitä tulee sitten minun hippitakkini :D

      Poista