sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Onko punahilkkaa näkynyt?


Nyt minulla on ihana punahilkkahuivi. Kaikki lähti siitä, kun koulussa jouduin pääsin tekemään esitelmän angorasta. Siis siitä karvasta mitä angorakaneista saa. Ostin angoralankaa esitelmän mukana muille jaettavaksi. Ensimmäisen kerän kanssa kävi niin, että saamani angoralanka olikin 80% merinovillaa ja 20 % angoraa. Luotin myyjään, kun hän sitä sanoi angoralangaksi. Mutta itse sanoisin tuon olevan merino, angora sekoitetta (ei kangaskaupassa myyjä tuo minulle puuvillan ja pellavan sekoitetta ja sano sitä puuvillaksi, jos pyydän puuvillaa!). Sitten tilattiin fiinaneuleesta kaksi kerää, joissa oli 70% angoraa (100% angoraa ei taida olla, koska sen kehrääminen on niin vaikeaa ja kestävyyskään ei olisi hyvä).






 Viime viikolla kuumeessa ollessani sain neulottua näistä kolmesta ihanasta langasta superpehmoisen kaulahuivin.  Ja vaikka se onkin käsittämättömän kevyt niin se on myös lämmin. Mahtavaa ja hintansa arvoista lankaa ehdottomasti. Kuvia sain otettua vasta nyt, kun viikolla on kouluun mentäessä pimeää ja kotiin tultaessa vielä pimeämpää. Eilen sumu ehti haihtua ennen kuin päästiin ulos ja tuo kaulahuivi ei sovi nahkalaukun kanssa mielestäni yhteen. Enkä tahtonut kuvata niitä molempia samalla kertaa.



Sublime merkkinen violetti lanka on suurimmaksi osaksi merinoa ja anny blatt merkkiset vadelman ja punaisen väriset langat ovat 30% laine peignee villaa ja jopa 70% angoraa, jos jotakuta kiinnostaa ja huomaa eron ulkonäössä näillä langoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti